NYHETER

Gaming i både analog og digital form

9.8.2023

Det tidligere Comfort-bygget på Kolvereid blir arena for KD Gaming under Kolvereiddagene. Arrangementet er utvidet fra de opprinnelige planene, Terningtårnet Spillklubb bidrar med analoge spill, og biblioteket stiller med en lesekrok med gamingrelaterte bøker.

 

Denne gjengen inviterer til gaming under Kolvereiddagene. Bak fra venstre: Robin Williksen, Thomas Lysfjord og Ludvig Finne. Foran fra venstre: Johnny Neerland, Sigrid Tviberg og Jonas Aasprong.

– Bakgrunnen for KD Gaming er å videreføre tilbudet fra i fjor, samtidig som det gir en boost for e-sportklubben som er under etablering i regi av Kolvereid IL. Ungdommene sitter og gamer under dagene, og foreldre og andreinteresserte kan stikke innom og se hvordan det foregår. Sparebank1 SMN er en viktig samarbeidspartner for å kunne gjennomføre KD Gaming, fortellerkomitéleder Åke Rønningen.

Leder for gaminga er Jonas Aasprong, og Comfort-bygget er åpent for gamere og publikum torsdag, fredag og lørdag.

– Kolvereiddagene 2022 markerte starten på e-sportssatsinga i Nærøysund, vi har jobbet ett år med å skaffe oss kompetanse og midler og vi ser en voksende interesse. Vi etablerer oss i Nærøysund Arena, men det er naturlig å være en del av dagene, smiler Geir Vidar Nubdal, styremedlem i Njord E-sport.

– Vi synes det er fint at Jonas også i år blir med oss. Han har mye erfaring og er aktiv innen miljøet, og kommer rett fra CS-turnering i Tyskland til Kolvereiddagene, sier Rønningen. (CS er forkortelse for spillet CounterStrike, journ.anm).

– Unge, voksne og besteforeldre har mulighet til å se hva gaming går ut på, med konkurranser og god stemning, i tillegg vil vi komme med informasjon rundt oppstarten av E-sportklubben, forteller Nubdal.

–Vi har fått med Terningtårnet Spillklubb til å komme med miniatyrspill, rollespill, brettspill og kortspill og i lesekroken blir det bøker om gaming, så alt blir ikke digitalt, forteller trivselsagent og ungdomskontakt Sigrid Tviberg i Nærøysund kommune.

– Dette blir plassen å være under Kolvereiddagene, sier de samstemt.

På onsdag var lokalet klart for gaming. Turid Hatling Finne, Njord Esport og Åke Rønningen, komiteen, testet utstyret før åpning.

 

Skrevet av Andreas Øvergård, Ytringen Avis

Åpningstider KDGaming

Torsdag: 12-17

Fredag: 12-17

Lørdag: 10-16